Innovatieve en persoonlijke fysiotherapie

Wij beseffen dat uw gezondheidsprobleem verschilt van die van een ander.  Daarom bieden wij u een uniek behandelplan aan: afgestemd op uw persoonlijke situatie. Tijdens het intake gesprek en onderzoek kunnen we de doelen en verwachtingen samen helder opstellen. Omdat wij vanuit een andere invalshoek het lichaam bezien zal de behandeling anders zijn dan van wat u gewend bent van fysiotherapie. Nieuwe klanten zijn dan ook verbaasd over het directe resultaat!

Werkwijze

De aangeboden therapie is gebaseerd op nieuwe inzichten. Het onderscheidt zich doordat het lichaam als één geheel bezien wordt. Zo kan het zijn dat wij naar het bindweefsel van uw buik kijken, naar de posities van de gewrichten en littekens. 

Kenmerkende vormen van therapie die worden toegepast zijn manuele technieken, medisch tapen, losmaken van bindweefsel (myofasciale release) en bijpassende training. Daarnaast speelt uw gehele leeftstijl een rol in uw zelfherstellend vermogen. Denk hierbij aan voeding, beweging, ademhaling, slaap, het immuunsysteem en stress. 

Resultaat

U merkt direct het verschil. Dat betekent dat u makkelijker beweegt en minder pijn heeft. Tijdens de behandeling evalueert de therapeut het effect van de gekozen behandeling. Het kan zijn dat, op basis van uw herstel, het behandelplan tussentijds aangepast wordt. 

Waar komt deze therapie vandaan?

De klinische analyse berust grotendeels op kennis van 'Anatomy Trains' waarin bindweefsel een grote rol speelt. Bindweefsel is complex en tevens het grootste orgaan van ons lichaam. Het verklaart het verband tussen verschillende klachten. Daarnaast is de oorzaak voor de pijn vaak niet gelegen waar u de pijn ervaart.

Wilt u graag weten wat dat voor uw klacht betekend? Laat u behandelen door onze therapeuten die veel werkervaring en de beste opleiding hebben genoten op dit gebied. Lees meer over onze expertise en werkervaring onder het kopje 'Team'.

Sportgelegenheid

Wij zijn gevestigd in een locatie van Basic-Fit . U mag voor en na de behandeling gebruik maken van de sportschool. Het is aan te raden dat u na een behandeling traint of lichte beweging uitvoert in de sportschool.

Specialisaties 

nekpijn

Rug- en nekpijn

Lage rug pijn is de meest voorkomende klacht in Nederland. In 95% van de gevallen is er geen duidelijke specifieke lichamelijke oorzaak. Nekpijn komt na lage rugpijn het meest voor. Wij kunnen u door middel van nieuwe technieken snel van u klachten afhelpen. 

Litteken

Littekenweefsel en littekenbehandeling

Littekenweefsel ontstaan na een operatie is een wit of soms rood/bruin kleurig weefsel. Littekenweefsel wordt al heel snel na de operatie stugger en dikker met als gevolg een trekkend en pijnlijk gevoel en/of bewegingsbeperking. 

fysiotherapie elleboog pols

Zwangerschapsgerelateerde klachten

Zowel vroeg als laat in de zwangerschap kunnen gewrichtsklachten ontstaan. Vaak aan de lage rug en bekken, maar ook hand en pols klachten komen regelmatig voor. Blijf er niet mee lopen maar laat u behandelen en adviseren zodat u meer van uw zwangerschap geniet.

Scoliose fysiotherapie

Scoliose

Een scoliose is een zijdelings gegroeide kromming van de wervels van de rug. De verschillende klachten zoals rugpijn en ademhalingsklachten kunnen verholpen worden middels therapie en training. Maar ook begeleiding voor- en na een operatie is mogelijk.

Sportblessures

Heb je een klacht tijdens het sporten? Het is belangrijk dat je goed beweegt om te kunnen sporten. Soms raakt dit uit balans om verschillende redenen. Doordat wij in  een sportschool gevestigd zijn kunnen we direct met je trainen. De behandeling zal je sportprestaties verbeteren en je krijgt tips en tricks van de fysio.

Wat kunt u na een behandeltraject bij 

Back to Balance Fysiotherapie verwachten?


  • U begrijpt wat er aan de hand was of is 
  • U heeft geen of minder pijn en meer bewegingvrijheid
  • U kunt weer goed bewegen en dit onderhouden met praktische tips
  • U weet hoe u op uw alledaagse houding moet letten 
  • U heeft persoonlijk sport- en bewegingsadvies gekregen
  • U blijft op de hoogte van leefstijl en gezondheidstips via de blog

Ervaring  

''Bij Back to Balance heb ik in Daphny een serieuze professional gevonden! Zij gaat heel goed naar de klachten luisteren en naar de oorzaak van het probleem zoeken ipv alleen te verlichten. Dit alles met grote kundigheid en uitstekende verstand van zaken''

Bron: Zorgkaart Nederland oktober 2021

"Back to Balance fysiotherapie is erg betrokken bij het herstel en heeft mijn (pijn)klachten heel serieus genomen. Er wordt tijdens de behandeling altijd goede uitleg gegeven over het hoe, wat en waarom. Dat creëert vertrouwen!"

Bron: Zorgkaart Nederland juli 2020

"De praktijk bevind zich in een Basic-Fit waardoor er meer mogelijk is dan ik bij andere praktijken gewend ben. Back to Balance is deskundig, betrokken en denkt mee bij elke stap van mijn revalidatie."

Bron: Zorgkaart Nederland oktober 2020

F.A.Q.

Afspraak maken en vergoedingen

Created with Sketch.

Hoe kan ik een afspraak maken?
Een afspraak maken kan op diverse manieren. Zo kun je ons bellen, mailen of het contact formulier op onze contact pagina invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Bij het inplannen houden we rekening met jouw wensen. Daarom zijn we ook verschillende avonden en in het weekend geopend.

Wat moet ik meenemen naar de behandeling?
We vragen je om naar de eerste behandeling je zorgpas en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Daarnaast is het handig om altijd gemakkelijk zittende kleding te dragen en een handdoek mee te nemen.

Heb ik een verwijzing nodig van een specialist of huisarts?
Nee, dit hoeft niet. Bij sommige chronische aandoeningen is dit echter wel noodzakelijk. Op de tarief pagina staat hierover meer informatie. Hier staan de voorwaardes beschreven voor een chronische indicatie fysiotherapie.

Hoe weet ik hoeveel behandelingen mijn zorgverzekeraar vergoed?
Tijdens de eerste behandeling kan de fysiotherapeut dit voor je nakijken. Zelf kan je je verzekeraar bellen of op de website van de verzekeraar je pakket opzoeken. Het aantal behandelingen dat je hebt zijn per kalenderjaar en gelden voor alle fysiotherapeutische behandelingen die je hebt gehad. Let op: Onder de 18 jaar zit fysiotherapie in het basispakket.

Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen of afzeggen?
Als u bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt, word de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. U kunt afzeggen via de mail of telefoon.

De behandeling

Created with Sketch.

Wat maakt jullie behandeling anders dan bij een andere fysiotherapeut?
Er zijn een aantal verschillen in onze werkwijze. Zo kijken we naar het lichaam als een geheel en behandelen we naast spieren en gewrichten ook het bindweefsel, littekenweefsel en organen. Door deze methode hebben we sneller resultaat en ervaar je direct resultaat! Je kunt er hier meer over lezen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling is een half uur. De eerste behandeling duurt soms wat langer.

Ik ben geen lid bij Basic Fit, mag ik dan ook trainen na de behandeling?
Ja, voor en na een behandeling bij ons mag je gebruik maken van de faciliteiten van Basic Fit.

Hoe zit het met kinderen en fysiotherapie?
We zien steeds vaker kinderen met houdingsproblemen. Mede door toenemend gebruik van smartphones en tablets (op school). Hierdoor hebben deze kinderen last van hun nek of rug. In de groei instaat ook regelmatig pijn in de rug of benen zonder duidelijke aanleiding. Een ander bekend fenomeen is scoliose. Dat houdt in dat de rug een zijdelingse kromming maakt. Dit kunnen wij goed behandelen. Maar ook met bijvoorbeeld een verstuiking, sportspecifieke revalidatie of orthopedische klacht is kun je bij ons terecht. 

Heeft jouw kind problemen in de motorische ontwikkeling dan raden we je aan om een afspraak te maken bij een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut. Ook behandelen bij geen baby's met bijvoorbeeld reflux of voorkeurshouding. 

Na de behandeling

Created with Sketch.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?
In de meeste gevallen merk je direct verschil na de behandeling. Meer beweging in de gewrichten, minder pijn of zelfs pijnvrij bewegen. 

Hoe lang moet ik de tape laten zitten?
Bij sommige behandelingen gebruiken we tape. Dit mag 3-4 dagen blijven zitten. In de praktijk zien we dat de tape soms eerder loslaat door zweten of kleding die erlangs schuurt. Ook kan het zijn dat de tape niet meer prettig aanvoelt. Haal deze er dan voorzichtig weer af. De tape heeft al snel zijn werking, daarom is het geen probleem als deze korter heeft gezeten.

Ik voel me een beetje beurs na de behandeling, is dat normaal?
Het kan zijn dat je een na-reactie krijgt op de behandeling. Dit komt wel eens voor maar is niet erg. Tijdens de behandeling prikkelen we veel zenuwen, bindweefsel en spieren waardoor deze soms reageren. Geef het aan bij de fysiotherapeut bij de volgende behandeling.

Zijn er nog dingen die ik zelf kan doen om mijn herstel te versnellen?
De fysiotherapeut kan je oefeningen meegeven om thuis te doen of houdingsadviezen voorschrijven. Dit is ter ondersteuning van de behandeling. Daarnaast raden we aan om na de behandeling in beweging te blijven. Bijvoorbeeld door na de behandeling te gaan sporten of een stukje te gaan wandelen. 

enkel verzwikt

Online afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Laat dan  uw contactgevens bij ons achter.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en plannen een tijdstip wat u uitkomt.